! Press ! Fred Lejeune wint de Belgian Dark Dog Tour

Hier vind je alle persberichten terug. Deze handelen over BMW algemeen of BMW Motorrad

Moderator: GVN

Plaats reactie
JüRgen
Moderator
Berichten: 2698
Lid geworden op: 24 okt 2004, 19:51
Locatie: Dikkelvenne
Contacteer:

! Press ! Fred Lejeune wint de Belgian Dark Dog Tour

Bericht door JüRgen »

Fred Lejeune wint de Belgian Dark Dog Tour op de BMW HP2 Megamoto voor het tweede jaar op rij!

Afbeelding

Na een overwinning in de eerste editie van de Belgian Moto Tour en het behalen van de tweede plaats op het internationale rallykampioenschap (IRC) 2007, heeft Fred Lejeune nu ook de tweede editie van de Belgian Dark Dog Tour (BDDT) 2008 gewonnen op de BMW HP2 Megamoto. Bruno Crutzen behaalde de overwinning in de categorie ‘Promo-Multi cilinders’ op een R 1200 GS van het Team Lejeune Motosport.

Na een eerste geslaagde editie in 2007, vond de Belgian Dark Dog Tour (BDDT) dit jaar van 30 april tot 4 mei plaats in het zuiden van het land. Aangezien Fred Lejeune de winnaar was in 2007, was hij dit jaar natuurlijk opnieuw favoriet, maar de concurrentie bleek zeer sterk te zijn. Vooral de Fransman Denis Bouan op zijn Buell of de Supermotard specialist Fred Fiorentino op de KTM maakten hem het leven dit jaar moeilijk.

Na twee rondes in de gietende regen op het circuit van Francorchamps op woensdagavond, begon het serieuze werk op donderdag. Fiorentino toonde zich het meest op zijn gemak in de zeer wisselvallige weersomstandigheden, en na afloop van de wedstrijd op het kartingcircuit van Francorchamps, nam hij de leiding vóór Bouan en Lejeune. Na een lichte val moest Fiorentino zijn leiderspositie op vrijdag afstaan aan Bouan die op zijn beurt Fred Lejeune niet van zich af had kunnen schudden. « Fio » kon zijn positie ten opzichte van zijn directe tegenstanders niet meer handhaven nadat hij strafpunten gekregen had als gevolg van een registratiefout. Daardoor moesten de Fransman en onze piloot tegen elkaar uitkomen tijdens de laatste beproeving.

Het speelterrein voor de wedstrijd was ruimer geworden in vergelijking tot vorig jaar; de BDDT ging van start in Stavelot (centrale punt van de rally) om via Dinant of Huy te eindigen in Bouillon. De wedstrijd bleek erg vermoeiend te zijn, niet enkel vanwege de moeilijke weersomstandigheden maar ook door de lange etappes die ‘s nachts werden gereden of door het haperen van het GPS-systeem als gevolg van de kleine bosweggetjes die door de organisatoren gekozen waren. Een andere nieuwigheid was het feit dat het niet mogelijk was om het parcours op voorhand te verkennen. Zo vertrokken alle deelnemers met dezelfde kennis van het terrein.

Met 6 seconden achterstand op de leider, wist Fred Lejeune bij het vertrek op de laatste dag dat een wedstrijd pas gewonnen – of verloren is – nadat er met de geruite vlag gezwaaid is. Fred heeft niettemin tot de laatste nachtetappe moeten wachten om de finishlijn als winnaar te overschrijden. Denis Bouan had meer moeite dan de BMW Motorrad concessiehouder om de nachtelijke route te « lezen » en het is met 23 honderdste voorsprong dat Fred Lejeune met de BMW HP2 Megamoto voor het tweede jaar op rij de overwinning behaalde.

Bruno Crutzen, die op een productieversie van de BMW R 1200 GS reed, eindigde op een 11de plaats in het algemene klassement maar ook én dat is des te belangrijker, als eerste in de categorie Promo-Multi cilinders, een opmerkelijk resultaat voor een BMW klant die maar zelden deelneemt aan sportwedstrijden.

Fred Lejeune was natuurlijk opgetogen over zijn tweede overwinning: « Ik was enkel gefocust op het uitrijden van de wedstrijd wetende dat zowel mijn moto alsook het Team Lejeune Motosport in topvorm waren. Ik had eigenlijk gedacht een beter resultaat op het circuit van Francorchamps te boeken maar het weer gooide roet in het eten. Mijn ervaring als enduropiloot heeft me nochtans veel geholpen met improviseren tijdens de speciale beproevingen die ons onbekend waren. Ik was echter verbaasd over de tijd van Denis Bouan die me het leven moeilijker maakte dan verwacht. Rest mij momenteel nog mij te concentreren op het vervolg van het internationale kampioenschap».

De volgende wedstrijd - waar waarschijnlijk beslist zal worden wie de kampioen van 2008 wordt -zal plaatsvinden in Portugal vóór de Franse Moto Tour.

Algemeen klassement (Experts-Multi)
1 - Fred Lejeune (BEL) BMW HP2 Megamoto 25:44:29
2 - Denis Bouan (FRA) Buell 1125R 25:44:52
3 - Philippe Pinchedez (FRA) Ducati Hypermotard 26 :33 :36
4 - Olivier De Spa (BEL) Triumph Tiger 26 :16 :14
...
11 Bruno Crutzen (BEL) BMW R 1200 GS 27:40:97
R1200RT Ostragrau 2010 / E70 Saphirschwarz 2009 / E87 Havana 2007
Secretaris BMW Motor Club Vlaanderen
Beheerder BMW Motor Club Vlaanderen forum
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
WimLT
Berichten: 6760
Lid geworden op: 14 jun 2006, 18:29
Locatie: Sint Job in't Goor
Contacteer:

Re: Fred Lejeune wint de Belgian Dark Dog Tour

Bericht door WimLT »

JüRgen schreef:het is met 23 honderdste voorsprong dat Fred Lejeune met de BMW HP2 Megamoto voor het tweede jaar op rij de overwinning behaalde.
Op zo'n uitgebreid evenement :shock: Das ook meer chance dan geluk hebben, hé :mrgreen:
Bist Du nicht glücklich und fühlst Dich nicht wohl, pack' Deine Sachen und fahr' nach Tirol !

Ich sitze hier und trinke Bier und wäre doch so gern bei dir ! Großes Sehnen, großes Hoffen, kann nicht kommen, bin besoffen.

to WimLT's little second-hand motorshop Afbeelding
RUSOR
Berichten: 2326
Lid geworden op: 18 jan 2005, 14:56

Re: ! Press ! Fred Lejeune wint de Belgian Dark Dog Tour

Bericht door RUSOR »

Goe bezig... en dat voor de tweede keer op rij.
Eigenlijk zou ik dat zelf ook wel eens willen meedoen zo'n rally. Daar moeten wij als clubleden toch goed uit komen. We doen dat elk weekend rally rijden enkel de snelheid ligt wat lager.

GRTS Danny
grandru
Berichten: 130
Lid geworden op: 22 feb 2006, 20:26
Locatie: GS-Country
Contacteer:

Re: ! Press ! Fred Lejeune wint de Belgian Dark Dog Tour

Bericht door grandru »

en een goede technieker is hij ook
(mijn nieuwe dealer)
moto staat in de showroom

groeten,

Jacinto
Plaats reactie