BMW herintroduceert 'oude' 650GS?

Op dit Forum kan u terecht met algemene vragen rond de BMW F-serie motoren.

Moderator: GVN

Plaats reactie
Werner Von C.
Berichten: 4288
Lid geworden op: 25 mar 2006, 22:21
Woonplaats: Grimbergen
Locatie: Vlaams Brabant
Contacteer:

BMW herintroduceert 'oude' 650GS?

Bericht door Werner Von C. »

bron:motorfreaks
BMW herintroduceert 'oude' 650GS?

Geschreven door Ed Smits
woensdag 07 januari 2009

Verslagen worden door een concurrent uit eigen huis, dat is kort gezegd het relaas van BMW's nieuwste F650GS, het afgelopen jaar samen met de F800GS geintroduceerd. Reden voor BMW om de 'oude' versie een nieuw leven in te blazen.



Volgens onze collega's van het Franse Moto Revue wordt door BMW momenteel hard gewerkt aan een herintroductie van de F650GS eencilinder. Een motor die het afgelopen jaar grondig onder handen werd genomen en daarbij werd voorzien van een paralleltwin, maar qua verkoop te kampen kreeg met een concurrent uit eigen huis, de F800GS. Reden voor de Duitsers om het oude concept weer uit de kast te halen. De eencilinder krachtbron voor deze GS zal in China worden geproduceerd, waardoor de productiekosten van de GS gedrukt kunnen worden. BMW is er volgens Moto Revue alles aan gelegen de eencilinder G650 GS tegen een scherpe prijs (onder de 7.000 Euro) op de markt te zetten. In landen als Spanje zou een grote vraag zijn naar dit soort motorfietsen.

Of de G650GS ook naar Nederland zal komen is vooralsnog niet bekend, maar sta niet vreemd te kijken als je binnenkort bij je BMW dealer deze 'oude' nieuwe ziet staan
R1200GS Triple Black named Bertha...and a Sym Cruisym 300
Plaats reactie