Algemene gedragscode en gebruiksrichtlijnen forums

Op dit Forum kan u terecht met algemene vragen rond de BMW K-serie motoren.

Moderator: GVN

Gesloten
bmwmcvl
Site Admin
Site Admin
Berichten: 46
Lid geworden op: 27 sep 2004, 21:48
Contacteer:

Algemene gedragscode en gebruiksrichtlijnen forums

Bericht door bmwmcvl »

De club

Het Forum is opgezet door het Clubbestuur en is dus een onderdeel van BMW MC Vlaanderen. We houden ons dan ook aan de regels van onze clubfilosofie: er wordt van alle deelnemers aan het Forum verwacht dat zij zich vriendelijk en sportief gedragen tegenover andere leden en alle motorrijders.

Je hoeft geen lid te zijn van onze club om deel te nemen aan het Forum.

Gedragsregels en gebruiken van het BMW-MC-VL Forum.

Het forum is een ontmoetingsplaats om ervaringen te delen en informatie uit te wisselen enkel en alleen betreffende datgene wat BMW motoren en toebehoren aanbelangt.
Waar veel mensen samenkomen zijn regels en omgangsvormen op z'n plaats. Zo ook op dit BMW-MC-VL forum. Op het BMW-MC-VL forum is respect en beleefdheid de norm.
Als u gebruik gaat maken het BMW-MC-VL forum dient u op de hoogte te zijn van en akkoord te gaan met de hieronder volgende regels:

1. Wanneer u zich registreert wordt u verzocht om wat informatie over uzelf op te geven, het merendeel hiervan is optioneel en dus niet verplicht. Uiteraard wordt de door u opgegeven informatie grotendeels zichtbaar op dit forum en dus openbaar!

2. Het forum is een ontmoetingsplaats om ervaringen te delen en informatie uit te wisselen. Beleefd zijn is hierbij de norm. U gaat er mee akkoord geen teksten met racistische, en /of beledigende, pornografische, agressieve, onwettelijke, bedreigende, lasterlijke, vulgaire, obscene, misleidende of anderszins ongepaste , irrelevante bijdragen of andere illegale inhoud te zullen posten.

3. Gebruikers zullen elkaar en anderen respecteren door geen scheld- of vloekwoorden en nodeloos kwetsende tekst(en) te gebruiken. ( Dit geldt ook voor het gebruik van de topic: "Het Beemer c@fé". )

4. Het is de BMW-MC-VL gebruikers niet toegestaan om persoonlijke informatie (zoals telefoonnummers, e-mailadressen en privé-adressen) van anderen in bijdragen te vermelden.

5. Het gebruik van andermans identiteit is niet toegestaan.

6. Het gebruik van meer dan één (1) gebruikersnaam is niet toegestaan.

7. Ook het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal is omwille van de internationale wetgeving hieromtrent verboden.

8. Gebruik BMW logo

Het gebruik van het BMW logo is strikt bepaal door BMW AG die officieel eigenaar is en dus alle rechten heeft van de blauw/witte roundel. BMW stelt dat het gebruik van het BMW logo enkel kan door BMW zelf, dealers en officieel erkende BMW auto- en/of motorclubs waarvan het logo volgens de richtlijnen van BMW Club Europa is vastgelegd.

Daarom raden we sterk af om het BMW logo te gebruiken, al dan niet bewerkt met andere beelden of opschrift, op dit forum als avatar of als beeld in een topic. Het is niet de eerste keer dat BMW personen aanschrijft over het onrechtmatig gebruik van het BMW logo.

Ook wij kunnen door BMW aangeproken worden over je avatar, ondanks onze disclaimer dat we ons niet verantwoordelijk stellen, en kan BMW vragen om stappen te ondernemen.

9. U blijft zelf verantwoordelijk voor de inhoud en de mogelijke gevolgen van het posten van uw boodschap(en). In geval van klachten zal de BMW-MC-VL uw gegevens aan de betrokken overheidsdiensten moeten overhandigen. Daarom wordt o.a. uw IP-adres door ons in een logboek opgeslagen en bewaard. Eventuele schadeclaims zijn dan ook ten uwer laste.

10. Ook al beschouwt de BMW-MC-VL de geposte boodschappen niet als tot de verantwoordelijkheid van het forum behorend, zoals hierboven eerder gesteld, toch behouden de BMW-MC-VL moderatoren zich het recht voor naar eigen interpretatie en goeddunken forum gebruikers te waarschuwen en tijdelijk of definitief de toegang tot het BMW-MC-VL forum te ontzeggen door middel van een IP-ban, hun bijdragen in te korten, te censureren, te anonimiseren en/of te verwijderen wanneer wij dit, na overleg, nodig achten.

Mocht één van de boodschappen op het forum u om een of andere reden storen of in strijd zijn met de hier omschreven gedragsregels, dan kunt u dat melden door een e-mail te sturen naar webmaster@bmw-mc-vl.be of u maakt gebruik van het “!” icoon in de desbetreffende topic.

11. Op verzoek van overheidsinstanties kunnen gegevens van gebruikers bij ernstige overtredingen van de gedragsregels aan Justitie en in uitzonderlijke gevallen andere derden worden verstrekt (dewelke bij wet is toegestaan)

12. Het is niet toegestaan advertenties, met uitzondering van deze die betrekking hebben op BMW Motoren en toebehoren, te plaatsen op het forum of allerlei commerciële of non-commerciële bedrijven te promoten al dan niet door gebruik te maken van hyperlinks naar websites. Het is verboden namaak-en of gestolen artikelen van BMW motoren en toebehoren op dit forum te adverteren. BMW-MC-VL is niet verantwoordelijk voor de verkoopsovereenkomsten en afhandeling tussen koper en verkoper.

13. Het is niet toegestaan bijdragen te plaatsen die verwijzen of linken naar websites, die de wettelijke grenzen en/of de grenzen van fatsoen overschrijden.

14. Bijdragen mogen niet al te lang zijn en maar één (1) keer worden geplaatst.

15. Belastende uitlatingen, met betrekking tot BMW motoren en toebehoren, dienen altijd te worden onderbouwd.

16. Het veelvuldig of overdreven gebruik van meerdere hoofdletters (het zogenoemde 'schreeuwen') is niet toegestaan.

17. Het is niet toegestaan om lasterlijke foto's (of andere beeltenissen) van anderen en/of bedrijven op dit forum te plaatsen.

18. Gebruikers mogen alleen bijdragen plaatsen waarvan zij de (auteurs)rechten hebben of voor welke zij toestemming hebben om deze bijdragen elektronisch openbaar te maken en te verveelvoudigen.

19. Het is gebruikers niet toegestaan gebruik te maken van proxy's en tijdelijke e-mailadressen (zogenaamde tempmail).

20. Alvorens een nieuw topic te starten dienen gebruikers te controleren of er al soortgelijke topics op ons forum staan.

21. Gebruikers zullen zich in een discussie beperken enkel tot het onderwerp.

22. Het is verboden bijdragen te plaatsen die op welke wijze dan ook in strijd zijn met de Belgische wet- en regelwetgeving of de internationale internet wet- en regelgeving.

23. Vermelding activiteiten:
Mededelingen door derden, hetzij organisaties of verenigingen, zijn niet gemachtigd hun activiteiten te promoten op deze Forums. Deze organisaties moeten gebruik maken van hun eigen kanalen. Een uitzondering op de regel: organisaties of evenementen voor een goed doel. Indien u deze activiteiten wenst te promoten kan u even contact opnemen met de webmaster of moderatoren.

24. Aangezien het internet wereldwijd benaderbaar is voorziet een Amerikaanse wet: De Federal Trade Commission's Children's Online Privacy Protection Act of 1998 (COPPA) voorziet dat kinderen jonger dan 13 geen gebruik mogen maken of betrokken mogen worden in een elektronisch forum ziet de BMW-MC-VL zich verplicht kinderen jonger dan 13 jaar de toegang te ontzeggen.

25. Gezien motorrijden volgens de Belgische wetgeving voorzien is voor personen die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, verkiezen wij enkel de mensen op het forum toe te laten die deze leeftijd van 18 jaar hebben.

26. Het is gebruikers niet toegestaan bijdragen of topics op het forum te plaatsen die in strijd zijn met de BMW-MC-VL forumregels.

27. Wees indachtig dat wij allen verantwoordelijk zijn tot het bijdragen van een goede en gezonde groepsgeest waarvoor de BMW-Motor Club-VLaanderen staat.


Met vriendelijke groet,
De BMW-MC-VL Moderatoren.
Laatst gewijzigd door GS Driver op 08 okt 2011, 01:24, 3 keer totaal gewijzigd.
Reden: Aangepaste forumregels
Gesloten