info avond heroes legend

Op dit Forum kan u terecht met algemene vragen rond de BMW G-serie motoren.

Moderator: GVN

Plaats reactie
de-kleine
Berichten: 22
Lid geworden op: 20 jan 2005, 15:48
Locatie: Sint-Truiden

info avond heroes legend

Bericht door de-kleine »

Wie mee wil naar heroes legend ,
of wie eens wil weten waarover het gaat!

12september2008 info avond in het honda park te Balen.

Tegen 19u zou het gaan starten.

voor verdere inlichtingen kan je ook eric verhoef contacteren

hij heeft 10x le dakar mee gereden en is nu verantwoordelijke voor belgië

tel:0031-65 34 65 368
G650xchallenge RALLY-- R1200GsA--KTM990adventure S
de-kleine
Berichten: 22
Lid geworden op: 20 jan 2005, 15:48
Locatie: Sint-Truiden

PERSBRIEF info avond heroes legend

Bericht door de-kleine »

Nieuwsbrief / Persbericht

Vrijdag 12 september: presentatie Heroes Legend
en Bivouac-Bivouac in België.

België loopt warm voor de
legendarische route naar Dakar!

Heroes Legend, het grote Avontuur!
In maart 2009 gaat vanuit Parijs opnieuw de Heroes Legend rally van start. Dat wordt dan alweer de 4de editie van de ‘classic off road to Dakar’. Geboren als eerbetoon aan de helden van vroeger die het avontuur aandurfden en zowel met de wagen als met de motor onvervaard vanuit Parijs koers zetten richting het zwarte continent. Een legendarische tocht door Afrika die traditioneel zijn apotheose kende aan het ‘Lac Rose’ in Dakar, Senegal.

Nu, vele jaren later, herbeleven de deelnemers aan Heroes Legend dit weergaloze avontuur. Waar de rallysport evolueerde naar een keiharde strijd tussen machines en mensen, verkoos ‘de Legend’ om bij de basis te blijven. ‘Samen naar Dakar’ luidt het motto. De Heroes Legend kenmerkt zich vooral door de aangename sfeer onder de deelnemers die vooral een strijd leveren tegen de elementen: de rotsachtige pistes in Marocco, de uitdagende passages door het Atlas gebergte, het zware zand van de Sahara… Stuk voor stuk serieuze opgaven die volbracht dienen te worden, voordat men aan de laatste kilometers door de groene savannes van Senegal kan beginnen.

De mogelijkheden
De Heroes Legend is een regelmatigheidscompetitie tussen zowel motoren als 4X4’s.
De voorbije jaren was dat uitsluitend in teamverband. Een team bestond uit 2 voertuigen. Voornamelijk waren dat teams die gevormd werden door een wagen en een motor. Teamleden konden dan wisselen van positie, zodat ieder zowel met de motor als met de wagen kon rijden. In de editie 2008 kon men ook opteren voor de keuze van teams bestaande uit 2 motoren of 2 wagens.
Nieuw voor 2009 is de mogelijkheid om individueel in te schrijven. De verwachting is echter dat de meeste deelnemers uiteindelijk teams gaan vormen om zich op deze manier beter voor te kunnen bereiden en elkaar gedurende de rally beter te kunnen ondersteunen.

Goede voorbereiding
De machines dienen goed geprepareerd aan de start te verschijnen. Dat wil zeggen, met de juiste banden, een brandstofreservoir waarmee men tenminste 250 kilometer kan overbruggen, diverse protectie platen en beugels en natuurlijk voorzien van de verplichte navigatie-apparatuur. Er zijn 2 categorieën voor motoren. De nostalgische ‘Classic’ categorie voor de oudere rally machines en de ‘Open’ categorie. Hierin is plaats voor de meer recentere rally motoren en alle merken enduro machines die zijn aangepast voor rallygebruik.

Voor de wagens in de rally is er één categorie voorzien. In de ‘Open’ categorie worden alle merken 4X4’s geaccepteerd, mits in goede technische staat en volledig woestijnproef geprepareerd.

Bivouac-Bivouac, het grote Genieten!
2008 werd gekenmerkt door de geboorte van een nieuwe discipline binnen de Heroes Legend organisatie. De route van Parijs naar Dakar blijkt namelijk niet alleen op de ware avonturier over een enorme aantrekkingskracht te beschikken. De lokroep reikt verder. Veel verder! Ook de groottoeristen die alle uithoeken van de wereld per motor of wagen willen bereizen hebben de bestemming Dakar hoog op hun verlanglijstje staan. Dit was voor een aantal jaren terug nog een onmogelijke opgave maar tijden veranderen. Verleden jaar vertrok in Parijs een kleine groep mensen die gebruik maakten van machinerie die bij wijze van spreken daags voordien nog uit de showroom van de verdeler was gerold. De ondertussen volprezen en bewezen All Road motoren, alsmede hun 4-wielige tegenhangers, de Sports Utility Vehicules, de gekende SUV’s, maakten voor het eerst hun opwachting op een speciaal op maat gemaakt parcours. In de rally is deze gedoopt als Bivouac-Bivouac. Deze leidde de deelnemers over de meest schitterende wegen door zowel Europa als Afrika. Voornamelijk over verharde wegen met hier en daar een verbinding over ‘laterite pistes’, de befaamde Afrikaanse gravelwegen. Alle deelnemers volbrachten de rit en waren eensgezind in hun oordeel: een schitterende reis die zeker niet op het verlanglijstje mag ontbreken!

Voor 2009 staat Bivouac-Bivouac opnieuw op het programma. De organisatie verwacht een flinke groei in het aantal deelnemers. Zij kunnen rekenen op een bijzonder mooie route, sfeervolle bivouacs en een ongekende variëteit aan adembenemend natuurschoon.

Bent u geïnteresseerd in één van de genoemde mogelijkheden?
Kom dan naar de info-avond op vrijdag 12 september.
Locatie: Honda Park, Grote Heideweg 2491 in Balen / Olmen.
Aanvang: 19.00 uur.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door
MotorWereld en Honda Park
G650xchallenge RALLY-- R1200GsA--KTM990adventure S
Plaats reactie